Het bewustwordingsproces van AuDHD

30-03-2023

Het proces van de zoektocht, de bevestiging  & de aanvaarding van AuDHD gebeurd in verschillende fases. 

Een groot gedeelte omvat het rouwproces over de IK die je niet blijkt te kunnen zijn.  Bij mij gaf de diagnose heel veel frustratie over alles wat ik niet ''goed genoeg'' kon.  Het heeft het een hele tijd geduurd voor ik het kon aanvaarden en me begon te focussen op wat ik WEL kon, of HOE ik het WEL kon. Dankzij mijn shiatsu masseuse die me erop wees, dat ik wel heel negatief over mezelf sprak en ze vroeg of ik de rest van mijn leven mezelf zo zou blijven behandelen. 

Toen had ik even een AHA moment! NEEEEE schreeuwde mijn innerlijke stem keihard. 

Dat was de stap naar de OWN IT fase :-)

Door je AuDHD heb je nu eenmaal bepaalde limieten, die vooral voorkomen uit sensorisch overprikkeling, die je moet leren aanvaarden als je een draagbaar leven wil opbouwen.  Je moet hier rekening mee leren houden, zodat je niet constant in onder- of overprikkeling rondloopt en dus in een staat waarin je zenuwstelsel eigenlijk overbelast is.

Het helpt om als vrouw ook inzicht te krijgen in de energie van de verschillende cyclussen die in jouw leven meespelen: de vrouwelijke cyclus, jouw bioritme, de seizoenen en de maancyclus.

Door meer en meer inzicht te krijgen in jezelf, zal je ook beseffen dat je leven minder zwaar aanvoelt.